1988 yılından bu yana Ankara’da, 1995 yılından bu yana İzmir’de YEM Fuarcılık tarafından düzenlenen ve bölgelerinin en büyük ticaret platformlarından olan Yapı Fuarı – Turkeybuild, tüm bölgedeki firmaları, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarını, yatırımcılarını sektör profesyonelleriyle bir araya getiriyor.
VENEDİK’TE MİMARİNİN TEMEL UNSURLARI
Rem Koolhaas küratörlüğündeki Venedik Bienali 14. Uluslararası Mimarlık Sergisi devam ediyor. “Mimarları değil, mimariyi merceğe alma”
iddiasındaki bienalde, “Mimarinin Temel Unsurları” başlıklı ana serginin yanı sıra “Moderniteyi Absorbe Etmek” teması altında ülke pavyonları da kendi sergileri ile yer alıyor. Türkiye Pavyonu’nda küratör Murat Tabanlıoğlu ve proje koordinatörü Pelin Derviş, sergi ekibi ile beraber hazırladığı “Hafıza Mekânları” başlıklı projeyi sunuyor. Venedik Bienali’nin iki ana mekânından biri olan Arsenale’de 2014-2034 yılları arasında tahsis edilen bu mekân sayesinde Türkiye, bu yıl ilk kez ulusal bir pavyonla Venedik Bienali Uluslararası Mimarlık Sergisi’ne katıldı.
Venedik Bienali 14. Uluslararası Mimarlık Sergisi, 23 Kasım’a kadar devam edecek.